aaron-burden-238711.jpg

Saskia

van't Veer

Kraamverzorgster in gespecialiseerd bevallingsteam Eigenaar MoederZorg

Ik ben Saskia van’t Veer.
Ik stel me graag aan je voor.

Samen met mijn man, Otto Kamsteeg, heb ik twee heerlijke dochters. 
Ik zal je vertellen waarom ik met MoederZorg ben gestart.

Na een verdrietige en slopende miskraam was ik vrij snel weer zwanger. Geweldig natuurlijk! Tijdens mijn zwangerschap had ik een extreem laag hb en bij de bevalling verloor ik veel bloed. Ik mocht naar huis van de arts onder voorwaarde dat er geen visite zou komen. Een kind krijgen en deze niet laten zien aan iedereen? Kom op, ik was 24 jaar en dat was genoeg reden voor mij om alles aan te moeten kunnen. Ondanks de vermoeidheid van die jaren wilden we toch een tweede kindje. Weer heel blij toen ik zwanger bleek maar ik was erg misselijk en moe tijdens de zwangerschap. Ik moest in het ziekenhuis bevallen vanwege mijn bloedverlies bij de vorige bevalling. Ondanks de injecties, die teveel bloedverlies moeten voorkomen, verloor ik bij deze bevalling ook weer veel bloed. Nadat de kraamverzorgster weg was, pakte ik de draad weer “gewoon” op. Ik genoot volop van mijn kinderen en wilde zo veel mogelijk bij ze zijn. Doordat mijn balans in verplichtingen en ontspanning totaal verstoord was, voelde ik me niet prettig.  Een jarenlange strijd daartegen was begonnen...

Toen onze jongste dochter 2 was, ben ik na 10 jaar gestopt met mijn baan als stewardess. Ik  dacht dat dat de oplossing van mijn problemen was. Inmiddels weet ik dat ik niet goed voor mijzelf zorgde. Ik kon moeilijk nee zeggen, mensen moesten me leuk en aardig vinden en ik wilde niets missen. Na verschillende therapieën en de kinderen inmiddels groter, ben ik een opleiding tot kraamverzorgster gaan volgen. Dat ik gek ben op baby's is iets wat er al jong in zat bij mij. Als kind liep ik de buurt door om te mogen helpen bij de verzorging van een pas geboren baby. 

In mijn tijd als kraamverzorgster had ik hele mooie gesprekken met de nieuwe moeders. Toen groeide het idee dat ik daar meer mee wilde doen. Ik realiseerde me dat er veel zorg aangeboden wordt rondom je zwangerschap en bevalling. Het gaat vooral om de zorg van je kindje. En dan gaat na 8 dagen de kraamverzorgster de deur uit, en dan...  Dan heb jij een nieuw leven. Er is in een korte tijd veel met je gebeurd. Naast de ingrijpende nieuwe ervaringen, heb je ook ineens een grote verantwoordelijkheid gekregen. Niemand bereid je daarop voor. Hoe gaat het nu met jou?

En zo is MoederZorg ontstaan. Zorg voor MoederZ. Zorg voor jou! Omdat ik uit ervaring weet dat vrouwen en jonge MoederZ goed voor zichzelf moeten zorgen! Dan kun je het leven leven dat bij jou past. DUS JE KINDJE NAAR HET CONSULTATIEBUREAU, JIJ NAAR EEN ZELFZORG TRAJECT!

Naast MoederZorg werk ik voor Naviva kraamzorg in een gespecialiseerd bevallingsteam en werk ik twee dagen als praktijkassistent bij Verloskundigen Viandenstraat in Amersfoort

23244574_1660790423994519_8896847018759363597_n.jpg

 

Ik heb voor MoederZorg gevolgd:
Coaching workshops bij Phoenix opleidingen Utrecht
Coachings gesprek bij Evelien Aarten www.evaacoaching.nl

Ik nodig af en toe een mooie vakvrouw/man uit om de bijeenkomsten extra aan te vullen.

www.annekekamsteeg.nl

www.yogajuud.nl

www.ottokamsteegcoaching.com

IMG_2822.jpg